Як мінімізувати склікування в пошуковій рекламній кампанії Google Ads. Офіційна рекомендація фахівців Google

Insights
07 червня 2021
Read time: 1 хвилина

Склікування оголошень в рекламних кампаніях Google досить поширене явище, незважаючи на постійне вдосконалення алгоритмів, які повинні мінімізувати це явище.
У рекламному кабінеті Google Ads можна вивести в звіт дані про недійсних взаємодіях і кліки.

недействительные клики

За нашою практикою в середньому для різних типів рекламних кампаній частка недійсних кліків становить від 5 до 15% і гугл не знімає кошти за ці дії. Але, фактично частка недійсних кліків може бути більше, і ваші витрати на рекламну кампанію через це можуть істотно вирости.

Як "боротися" з недійсними кліками в Google Ads

Найвідомішим, але при цьому трудомістким способом є виключення IP адрес для яких будуть показуватися рекламні оголошення. Робиться це в налаштуваннях рекламної кампанії в розділі Додаткові настройки

исключение ip адресов

Сама процедура додавання виключених IP адрес дуже проста, але, з іншого боку дуже складна процедура їх збору. Для того, щоб не виключити помилково "правильні" IP потрібно ретельно проаналізувати логи доступу до сайту і обчислити підозрілу активність за певними IP, які потім і додати в виключені. Завдання дуже нетривіальна, особливо для "рядових" користувачів, які не знають де ці логи шукати і як аналізувати, якщо взагалі є доступ до цих логам. У такому випадку без допомоги фахівця не обійтися, а це все додаткові гроші, які можуть перевищити витрати на додаткові склікування.

Як же ще можна зменшити частку склікування в своєму рекламному акаунті Google Ads

Існує більш елегантний варіант запобігання склікування реклами Google Ads. Суть методу полягає в створенні в Google Analytics спеціальної аудиторії, з обмеженим параметром час сесії. Наприклад, час сесії не більше 5 сек.

создание аудитории

Далі ця аудиторія додається в рекламну кампанію в кабінеті Google Ads як виключена.

Як це працює

Зазвичай "клікери" (боти або люди) не затримуються довго на сайті після переходу по рекламі, і цей параметр в середньому менше 5 сек., Таким чином об'яви не відображатимуться в подальшому таким користувачам.

исключение аудитории

Якщо вам потрібна допомога в оптимізації витрат на рекламні кампанії в Google Ads звертайтеся, ми завжди будемо раді допомогти.

Коментувати

Ограниченный HTML

  • Дозволені теґи HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки і абзаци переносяться автоматично.