PWA - сучасний тренд для інтернет-сайтів в 2020 році

Development
09 березня 2020
Read time: 2 хвилини
PWA

Популярність мобільних пристроїв привела до того, що зараз всі компанії роблять свої сайти адаптивними, це означає, що вони автоматично підлаштовуються під тип пристрою, який використовується відвідувачем. Багато компаній також запустили свої власні нативні мобільні додатки, тому що в той час вони могли бути зроблені швидше і більш багатофункціональними, ніж адаптивні веб-сайти.
Остання тенденція – поєднання адаптивних сайтів і нативних додатків.
Завдяки останнім досягненням в області мов веб-програмування адаптивні сайти тепер можуть працювати так само швидко, як і нативні додатки, і мати власні функції, подібні нативним додатків, такі як push-повідомлення, автономні функції (робота offline) і можливість додавати значок запуску на домашній екран користувача. Ці нові та вдосконалені адаптивні веб-сайти відомі як прогресивні веб-додатки (PWA).
Одне з ключових переваг PWA в порівнянні з нативними додатками полягає в тому, що їх не потрібно завантажувати з платформи поширення, таких як Apple App Store або Google Play.
Доступ до них можна отримати, просто клацнувши посилання або ввівши URL-адресу в адресний рядок браузера, як і будь-який інший веб-сайт. Простіше кажучи, PWA пропонують кращу продуктивність, ніж стандартний веб-сайт, і вони більш зручні, ніж нативний додаток, зараз вони кращі з обох світів.
Ці переваги призвели до того, що Twitter, Starbucks і багато інших великих компаній запустили свої власні PWA. Що стосується Web-Happy Studio, ми допомагаємо впроваджувати новий інструмент, який допоможе брендам електронної комерції та іншим інтернет-проектам створювати свої власні PWA.
Тенденції такі, що PWA готові перевершити за популярністю нативні додатки. Раніше відома аналітична компанія Gartner пророкувала, що PWA замінять 50% нативних додатків, орієнтованих на споживача, до 2020 року, і на даний момент це виглядає досить імовірним.

Коментувати

Ограниченный HTML

  • Дозволені теґи HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки і абзаци переносяться автоматично.